Fri frakt i hele Norge
ikke gå glipp av vårt nye produkt Hydro gel maske!
Select category

Eyebrow serum

6 smarte tips om hvordan du lar øyebrynene vokse ut

Til våren og sommeren får de stylede Instagram-brynene vike for mer naturlige og buskete bryn. De må ikke lenger nødvendigvis være perfekte eller skarpe. Så legg pinsetten på øverste baderomshylle og les videre for å lære seks smarte tips om hvordan du lar øyebrynene vokse ut. Uansett om du har naturlig tynne eller mer fyldige bryn lar det seg gjøre å få sesongens fineste bryn!

Visste du at øyebrynene gjerne vokser fortere om sommeren? Eksperter mener at det er på grunn av varmen. Om vinteren er de mindre aktive og veksten blir langsommere. Vår og sommer er altså en ypperlig tid å legge ned energi på å få øyebrynene til å vokse mer. Særlig siden det er en periode der vi bruker mindre sminke og i stedet lar vår solbrune hud stå i sentrum. Fyldige bryn er et perfekt komplement til den looken.

Før du får lære alt du trenger å vite om hvordan du får brynene til å vokse raskere vil vi trekke frem en detalj som er nøkkelen til et par sunne øyebryn. Tilføring av fuktighet – i likhet med huden har også brynene godt av å blir tilført fuktighet regelmessig.

1. Slutt å nappe øyebrynene og legg pinsetten på hylla

Hvis du vil at øyebrynene skal vokse seg tykkere og sterkere, er dette det første du må gjøre. Du har sikker opplevd at du bare skulle nappe ut et par hår, men plutselig har du tatt bort halve brynet. Hvis du vil la øyebrynene vokse ut må du derfor slutte å bruke pinsetten, med én gang. For å oppnå best mulig resultat er det viktig ikke å nappe ut et eneste hår på minst to måneder. De første ukene vil du helt sikkert irritere deg over hårstrå som vokser utenfor din øyebrynsform, men hold ut – vi lover at det kommer til å være verdt bryet! Bruk en øyebrynsblyant til å fylle i mellomrommene og dekk enkelthår med concealer.

Bruk Xbrow Eyebrow Pencil til å fylle i mellomrommene i brynene.

2. La øyebrynene vokse ut ved hjelp av en eggmaske to ganger i uken

Det virker kanskje litt rart å bruke egg på øyebrynene, men vi lover at brynene dine vil ha godt av det! Egg er noe de fleste har i huset og det er rikt på både keratin og biotin. Det er to stoffer som sammen stimulerer veksten av øyebrynene. Keratin er et protein som danner øyebryn og øyevipper. Ved å stimulere brynene med ekstra keratin bidrar du til at de blir sterkere og tykkere.

Skill eggeplommen fra eggehviten og pisk plommen med en gaffel til den har en jevn konsistens. Dypp en maskarakost i blandingen og børst brynene med den. Skyll forsiktig av eggeplommen med varmt vann etter 20 minutter. Gjenta behandlingen to ganger per uke for å fremme veksten.

3. Stimuler veksten med aloe vera-gel

Du har sikkert brukt aloe vera-gel for å lindre solbrent hud. Men denne smarte og naturlige ingrediensen kan også brukes til mye annet. Blant annet til å stimulere veksten av øyebrynene! Aloe vera inneholder aloenin, et stoff som ligner proteinet keratin, og som fremmer økt hårvekst. Dessuten bidrar aloe vera til at brynshårene blir sterkere og dermed ikke brekker så lett. Men det er ikke alt – denne superingrediensen reduserer også fet hud og åpner opp hårsekkene, noe som også bidrar til økt vekst. Vi liker at aloe vera raskt blir absorbert i huden uten å føles klissete.

Masser inn aloe vera-gel på øyebrynene og la den trekke inn i huden. Det er ikke nødvendig å skylle av gelen.

4. Få øyebrynene til å vokse med kastorolje

Mennesker har i mange tiår brukt kastorolje (ricinusolje, lakserolje) for å fremme hårveksten. Og man kan selvfølgelig også bruke den for å få fyldigere øyebryn! Kastorolje inneholder flere gunstige stoffer som gir næring til hårsekkene og dermed stimulerer veksten. Blant annet inneholder kastorolje proteiner, fettsyrer, antioksidanter og vitaminer.

Masser inn et par dråper kastorolje på øyebrynene og la det virke i 30 minutter. Skyll så oljen av med varmt vann.

5. Slutt å herme etter Instagram-bryn – bruk så lite sminke som mulig på brynene

Dette er nesten like viktig som å gjemme unna pinsetten. Hvis du har fulgt trenden med Instagram-bryn så vet du sikkert at det resultatet krever mange forskjellige produkter. Øyebrynene dine vil elske deg om du satser på noe mer naturlig. Huden har godt av å være helt fri for sminke og det samme gjelder for øyebrynene. Delvis på grunn av at de får mulighet til å hvile og restituere seg, men også fordi de slipper å utsettes for den påkjenningen som kreves for å fjerne sminken. Jo flere produkter du bruker for å style brynene desto mer aggresiv blir prosessen for å fjerne all sminken. Og hvis du gjør dette hver dag kan det dessuten føre til at du trekker ut flere hårstrå.

6. Styrk veksten av øyebrynene med et øyebrynsserum

Dette alternativet er perfekt for de som ønsker tykkere og mer buskete bryn med så liten anstrengelse som mulig. Et øyebrynsserum er enkelt å bruke og fremmer hårveksten. Se på det som en stor hjelp på veien. Det beste av alt er at det bare tar et par sekunder å påføre! En favoritt hos oss er Xbrow Øyebrynsserum som øker brynshårenes volum, styrke og lengde.

Hvis du bruker Xbrow regelmessig i minst seks uker vil øyebrynene nå sitt fulle potensial. Xbrow består av Biotin Peptide, som hjelper hårene til å bli fyldigere og tykkere. Formelen inneholder også hyaluronsyre, vitamin B5, vitamin E og niacin som har en styrke, pleie og helbredende effekt.

Slik bruker du Xbrow Øyebrynsserum

1. Start med å fjerne all sminke og rense ansiktet.
2. Påfør Xbrow med en tynn linje i ett penselstrøk på hårrøttene til brynet.
3. Bruk Xbrow hver kveld i minst seks uker for å oppnå et optimalt resultat. Deretter kan du bruke øyebrynsserumet et par ganger i uken for å opprettholde resultatet.

Kommenter denne artikkelen

Takk!

Vil du skrive en ny kommentar?

Følg oss @XLASHCOSMETICS

Din handlekurv (1)
spinner